Sonbahar Tesettür Modası

Artık havalar kış soğuğunu yavaş yavaş haber veriyor. Sonbahar aylarına özel tasarımlar ise Lacrima’nın yeni koleksiyonunda yerini almaya başladı. Trend avcılarının sonbahar tesettür ve tesettür abiye modelleri içerisinde öne çıkan modelleri çok şık ve göz alıcı. Bu sene yine pardösüler, trençkotlar, kap modelleri modern çizgisiyle göz dolduruyor. Mevsimin havasına uygun bakır ve kahve tonları, kırmızının koyu tonları vitrinleri süslüyor. Kumaşlarda ise kapitonu ağırlıklı olarak görmek mümkün. Özellikle çift renkli kapiton kumaş ile hazırlanan modeller sonbaharda çokça tercih ediliyor. Kesimler ise genellikle bol, salaş ya da düz tasarımlardan oluşuyor. Bol tasarım demişken, tesettür pançolar da bu yıl yine sevilerek giyilen modeller arasında.


Kaleydoskop ve çiçek desenli elbiseler geliyor


Tesettür elbiseler yazın bol çiçeklerle bezenmişti ve bu modelleri çok beğenerek giymiştik. Evet çiçek deseni modası devam ediyor. Çiçek desenleri, şal ve eşarpların yanı sıra abiye elbise modellerden ferace, tunik, etek ve elbiseye kadar her parçada karşımıza çıkacağa benziyor. İlginç kullanımlardan biri de asker yeşili ya da militar tarzı dediğimiz tasarımlarda da çiçek deseni kullanımının yer alması. Ortaya ise ilginç olduğu kadar çok şık modeller çıkıyor.

Kış mevsiminde tesettür giyimde jakarlı kumaşları bol bol görebiliriz. Bu özel kumaş, kumaş ipliklerinin belli teknikler ile bir araya getirilmesiyle oluşuyor.


Ayrıca "Tesettür Giyimde Son Trendler" başlıklı yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.


Pamuk, yün, ipek, keten gibi kumaşlar içeren jakarlı kumaş, birbirine dik ve paralel olarak yerleştirilen ipliklerin birbirinin altından ve üzerinden geçirilmesiyle oluşuyor ve ortaya son derece şık bir kışlık kumaş çıkıyor. Canlı motif ve renkleri ile moda tasarımcılarının kullanmayı sevdiği bu kumaş türüyle sık sık karşılaşmaya hazır olun. Kış demişken, kürk yakalı kaban ve montları bu yıl da göreceğiz. Stilistlerin kol manşetlerinde de kullanmayı sevdiği kürkler sadece dış giyimde değil, elbise modellerini de süslüyor.


Bu sene, hem sonbahar hem de kış modası için daha feminen modellerin karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Sonbalar tesettür abiye modellerindeki renk kullanımında ise mevsim için klasikleşmiş kahve, toprak, bakır tonlarının yanı sıra saks mavisi, kırmızı, pembe fuşya gibi canlı renklerle buluşmaya devam edeceğiz.

 

Paylaş: Facebook Twitter Youtube

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar